Blog

Focus versterker in 7 stappen

Ik wens je een Gelukkig en Gezond Nieuw Jaar. Zeker als je het nodig hebt en het niet vanzelf komt. Dit keer gaat mijn wens gepaard met een ‘focusversterker’ om je wens(en) kracht bij te zetten. Elk van de 7 stappen is eigenlijk een oefening op zich. Een oefening om je geluk meer toe te laten, te dromen wat je misschien hebt opgegeven, om jezelf beter te leren kennen met je mooie én je schaduwkanten (of andersom), net even meer te geven dan je gewend bent, of om soms zelf de slingers op te hangen als iets beter gaat of als het je keer lukt.

Lees meer »

Inspiratie op de mat

Afgelopen week was onze Japanse aikido-meester Yamashima sensei in Nederland om een week lang stages te geven. En aikido vormt de basis van mijn trainingen Aikido on the Job, VeranderKracht en de 7 Reactiestrategieen. En omdat aikido ook nog een keer mijn grootste hobby is, was dit een heel inspirerende week voor me.

Lees meer »

'Storm in je leven' en het toepassen van Aikido

Afwachten in de storm kan handig zijn. Bijvoorbeeld als het bliksemt, of als de storm zo over waait. In het dagelijks leven wil het ook wel eens stormen. Covid, conflict, onenigheid, ziekte, irritaties, op je tenen getrapt zijn, ontslagdreiging .....Wat doe je dan? Wacht je af tot het over gaat? En gaat het vanzelf over? Een andere optie is: irimi - zoals dat bij aikido heet: INSTAPPEN

Lees meer »