Aikido on the Job

Met de workshop Aikido on the Job vertaalt Peter van Oosterhout de principes van het aikido naar onder andere (Persoonlijk) Leiderschap, Veranderen, Persoonlijke Effectiviteit, Beïnvloeden, Communicatie en Omgaan met Weerstand en Conflicten. De kracht van Aikido on the Job is het leren door fysiek ervaren: het ervaren, voelen, bewust worden en leren door beweging. En vanuit beweging je overtuigingen, kracht en belemmeringen ontdekken en nieuwe mogelijkheden creëren!

Ki-coach Aikido on the Job workshop

Met Aikido on the Job ervaar je lijfelijk hoe je de principes van de Japanse krijgskunst aikido 1 op 1 in je werk maar ook in je privéleven kunt toepassen. Het wordt zichtbaar en voelbaar waarin jij effectief bent en waarin niet. Door de opzet van de training krijg je direct nieuwe mogelijkheden aangereikt om jezelf te verbeteren.
De training of workshop is opgezet vanuit de technieken en principes van onder andere Aikido, NLP en Possibility Management.


“Als je geest vastzit, beweeg je lichaam.

Als je lichaam vastzit, beweeg je geest”

Peter van Oosterhout


Opzet workshop Aikido on the Job

In grote lijnen bestaat de workshop uit 3 delen.

Ai - De kunst van het Aansluiten (Harmonie)

Hoe maak jij contact met de ander? Sluit jij aan of moet de ander aansluiten? Gaat dat vloeiend of juist niet? Welke mindset heb je hierbij? Hoe uit zich dat? Maak je makkelijk contact met je eigen gevoel, wat er binnen je leeft? Wat doe je als er geen contact is? Ga je meer je best doen of haak je af?

 

Ki - De kunst van je Punt maken (Kracht)

Hoe geef jij richting? Wat is je richting of je focus? Wat gebeurt er met je focus als het spannend wordt? Houd je je focus of raak je die gemakkelijk kwijt? Als het lastig wordt, ga je verharden of zoek je dan naar nieuwe wegen? 

Do - Ai & Ki Samenbrengen (De Weg)

Ben jij meer van het contact maken of eerder van je punt maken? Hoe breng jij deze 2 facetten bij elkaar? Wat is jouw leerdoel? Hoe zorg je dat je kunt leren?


Maatwerk

De workshop Aikido on the Job kan op verschillende manieren worden ingezet. Van 3 tot 300 personen, van 2 uur tot meerdere dagdelen. 


Ervaringen

"De workshop 'Aikido on the job' van Peter was een mooie belevenis met heldere feedforward. Door praktische oefeningen nam hij de deelnemers mee door de basis van Aikido, met geregeld de link naar de werkpraktijk. Ik bewonder de wijze waarop hij iedere deelnemer kan 'lezen' en daarbij benoemt wat hij ervaart." 

Noortje Huisman

Loopbaanadviseur Loopbaancentrum UWV


"Aikido on the Job was een buitengewoon waardevolle aanvulling op ons trainingsprogramma dat wij aanboden. Dit kwam ook weer prachtig tot uitdrukking tijdens de ochtend, waarin iedereen in subgroepen rollenspellen deed met twee acteurs. Dezelfde patronen waar jij mensen de avond tevoren op had gewezen, werden opnieuw zichtbaar. Dankzij het feit dat wij erbij waren geweest, konden we mensen daar opnieuw op wijzen, aan herinneren. Heel zinvol dus ook voor trainers om erbij te blijven." 

Betty de Haan

Life coach en senior trainer Dreams in Business


"Verbazend snelle manier om inzicht te krijgen in de manier waarop je om kunt gaan met weerstand op je werk of ergens anders." 

Chris

Manager


"Goede, inspirerende aanpak bij uitleg en demonstratie van Aikido. Veel zelf doen, zelf ervaren." 

Frank van den Berg

Teammanager overheid


"Op 13 september jl. hebben wij een prachtige workshop gehad van Peter voor 35 van mijn adviseurs en interimmanagers die allen werken voor de publieke overheid. Hij maakte een mooie parallel tussen veranderkracht en weerstand en de Aikido vechtkunst. Hij deed dit vanuit een enorme expertise, met de nodige rust, duidelijk en goed aanvoelend bij wat de groep nodig had. Er was ruimte voor vragen en er kwamen mooie voorbeelden voorbij vanuit de praktijk.
Een aantal adviseurs heeft een paar inzichten de volgende dag al gelijk toegepast.
Het was een avond met veel inzichten, vol inspiratie. Je gaat echt aan het werk en je ervaart het ook letterlijk zelf wie jij bent en hoe je omgaat met veranderingen en weerstand.
Intensief, prikkelend en geweldig aansluitend bij onze avond."

Ursula Schouten

Eigenaar/directeur van IMSUS B.V. organisatieadviesbureau voor de (semi) publieke sector