Over Peter van Oosterhout

Peter van Oosterhout (1964) is trainer en oprichter van Ki-coach (2001). Hij gebruikt de taal van het lichaam en de kracht van Aikido om helderheid te krijgen over je voorkeursgedrag en overtuigingen. Peter nodigt je uit om in je kracht te komen en meer uit jezelf te halen. Daarbij gebruikt hij zijn ervaring als leidinggevende bij de politie en docent aikido, met als uitgangspunt: Leren door Fysiek Ervaren!

Peter van Oosterhout | Ki-coach
Ki-coach Peter van Oosterhout Aikido on the Job

 

Peter weet mensen te raken. Hij nodigt uit tot voelen en ervaren. En geeft vanuit een scherpe observatie zeer rake feedback. Hij doet dat op een integere en respectvolle manier. Daardoor weet hij een veilige en uitnodigende sfeer te creëren. Een sfeer waarin mensen graag meer van zichzelf willen leren.

 

Zijn motto is: “Als je geest vastzit, beweeg je lichaam. Als je lichaam vastzit, beweeg je geest.”

 

Zijn missie is anderen te inspireren en letterlijk in beweging te brengen om geluk en succes te creëren.


In Contact met Aikido (hoe het begon)

“In 1993 was ik op zoek naar een krijgskunst die bij me paste. Ik liep in Leiden een dojo binnen en zag een kleine man drie grote aikidoka’s links en rechts de ruimte in gooien. En hoe harder ze de meester aanvielen, hoe harder ze door de ruimte vlogen. ‘Dit wil ik ook kunnen’, was mijn besluit. En zo werd ik leerling van Bacas sensei.
In de loop der jaren gaf Bacas sensei feedback op mijn aikido. En het bijzondere was, deze feedback ging niet alleen over mijn aikido, maar vooral over mij. Hoe ik in het leven stond, hoe ik me (niet) verbond met anderen, waar ik buiten mijn kracht werkte en hoe ik weer in mijn kracht kwam, waar ik tegen de kracht van een ander inging of deze juist kon gebruiken.”

Ki-coach Peter van Oosterhout-Pelle-Katinka

Aikido in mijn Leven

"Aikido werd voor mij veel meer dan een zelfverdedigingskunst. Eerder een manier van leren, werken en leven. Ook in mijn werk als leidinggevende bij de politie waren en zijn de principes van het aikido 1 op 1 toepasbaar. Maar ook als man, vader, docent aikido en trainer. En de zoektocht gaat voort, zowel in het aikido op de mat als aikido in het leven.”


Achtergrond

Peter komt oorspronkelijk uit de wereld van de politie (Nederlandse Politie Academie) en heeft na bijna twintig jaar werk voor de politie in 2001 zijn bedrijf Ki-coach opgericht om trainingen te geven met de principes van het Aikido. Sindsdien heeft hij vele trainingen gegeven bij profit en non-profitorganisaties.
Peter van Oosterhout was 11 jaar docent aikido in Leiden (NCAC) en heeft bij Peter Bacas sensei zijn 1e en 2e dan en bij Paul Jungschlager sensei zijn 3e dan (zwarte band) gehaald en volgt momenteel het aikido van Yamashima sensei. In 2004 heeft hij de opleiding tot Possibility Manager bij Clinton Callahan in Duitsland met succes afgesloten. Peter van Oosterhout is CRKBO geregistreerd docent.


Opleiding

Hij gebruikt zijn ervaring als leidinggevende bij de politie, opleidingen en trainingen waaronder Possibility Management (Callahan Academy), NLP (De Boer & Ritsema van Eck), Lichaamswerk (School voor Body & Soul), Persoonsgerichte Coaching en Counseling/Individuele Hulpverlening (Europees Instituut voor Psychosociale Educatie), Leraar Aikido (NCS), Systemisch Werk en TA (Phoenix Opleidingen), Train the Trainer (Blair Singer) en niet op de laatste plaats de principes en technieken uit het Aikido met als uitgangspunt: Leren door Fysiek Ervaren!
Peter is CRKBO geregistreerd docent.

Ki-coach Peter van Oosterhout CRKBO geregistreerd docenterd