'Storm in je leven' en het toepassen van Aikido

Gepubliceerd op 28 mei 2022 om 19:17

Afwachten in de storm kan handig zijn. Bijvoorbeeld als het bliksemt, of als de storm zo over waait. In het dagelijks leven wil het ook wel eens stormen. Covid, conflict, onenigheid, ziekte, irritaties, op je tenen getrapt zijn, ontslagdreiging .....
Wat doe je dan? Wacht je af tot het over gaat? En gaat het vanzelf over? Een andere optie is: irimi - zoals dat bij aikido heet: INSTAPPEN

Hoe ga je om met storm in je leven | Ki-coach

Als er een storm op je af komt (of een aanvaller) kun je weglopen, achteruit deinzen OF juist instappen.

Bij aikido:
1. Accepteer dat er iets op je afkomt (ontkennen heeft geen zin, want de aanval, de storm, de dreiging ... is er al)
2. Maak er contact mee op een soepele manier
3. Door met de dreiging contact te maken, ga je je eigen mogelijkheden zien en de zwakheden van de dreiging
4. Dat geeft je de gelegenheid om de regie weer in eigen handen te nemen

In grote lijnen past dit ook op de dreigingen in het leven. Accepteer wat er is, maak er écht contact mee, kijk en voel wat het precies is (in plaats van wat je denkt dat het misschien zou kunnen zijn, of je ogen te sluiten). Kijk wat de dreiging je aan kansen biedt.

Bijvoorbeeld: Ontslag kan ook een kans zijn voor een betere baan of fijnere levensinvulling. De dreiging van Covid kan je ook stimuleren om je weerstand drastisch te verbeteren, waardoor je je gezondheid versterkt.

Onderzoek je opties, kies en ga er voor. En als je er dan toch voor gaat, ga met heel je hart! Dance in the rain!

En hoe dan verder? 
Geboeid geraakt door het bovenstaande? Wil je er meer van weten? Schrijf je in voor de training VeranderKracht van Ki-coach. En wil je veranderen, of moet je veranderen? Met deze 30-daagse training VeranderKracht geef je jezelf een boost in de goede richting. En je leert meteen een aantal principes van het aikido in je leven te integreren.